lauantai 4. elokuuta 2012

Voimaannuttavaa valokuvausta.Mika


Tuli oltua vajaan viikon verran sopeutumisvalmennuskursilla.
Kotiin lähetetyssä ohjelmassa luki, että mukaan digikamera. Tällainenhan on kuin mua varten :)
Vajaa viikko oli tiivis paketti asiaa, jossa muutama tunti oli varattu voimaannuttavaan valokuvaukseen.

Tiesin aikaisemmin jo jonkun verran tuosta Miina Savolaisen menetelmästä.
Muutamia vuosia sitten ostin  "Maailman ihanin tyttö" kirjan ja kuuluu ihan kärkipäähän omissa kuvakirjoissa. (tai ostin siis tuon kirjan vaimolle, maailman ihaninmalle tytölle)

Voimaannuttavassa valokuvauksessa on kyse Miina Savolaisen kehittämästä terapeuttisesti suuntautuneesta sosiaalipedagogisesta menetelmästä.
Tuosta kannattaa lukea lisää Maailman ihanin tyttö sivuilta. Tästä.
Tähän menetelmään koulutetaan vain esim. hoito tai sosiaalialan ihmisiä. Harvinaista herkkua oli siis päästä sitä kokeilemaan.
Valokuvissa ei ole tärkeää tekninen puoli vaan, että jokainen näkee kuvissä itsensä tärkeäksi ja merkitykselliseksi.

Maailman ihanin tyttö kirja pohjautuu kymmenen lastenkodissa kasvaneen nuoren naisen ja valokuvaaja Miina Savolaisen vuosikymmenen jatkuneeseen, palkittuun valokuvaprojektiin. Sen satumaisissa kuvissa nuoret saivat nähdä itsensä vahvana ja ehjänä. Lohtua ja merkityksellistä kauneutta täynnä oleva kirja muistuttaa jokaisen ihmisen oikeudesta saada kokea itsensä rakastetuksi ja arvokkaaksi.
Näin sanotaan Maailman ihanin tyttö kirjasta.

Itse en voimaantunut ihan niin, kuin uskon parhaimmillaan olevan mahdollista. aikaa olisi pitänyt olla enenmän, että kaiken tuosta menetelmästä olisi saanut irti.
Mutta tarkoitus tuolla olikin vain päästä menetelmää kokeilemaan, toivottavasti joskus myöhemmin lisää. Sillä itse uskon valokuvan terapeuttiseen voimaan.

Muutama meidän perheen voimaannuttava kuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti