maanantai 29. lokakuuta 2012

Nuuksio.Mika


Kun on pitkään suunnitellut menevänsä johonkin kuvaamaan, vaikka Nuuksiossa on tullut käytyä muutenkin niin odotukset nousevat kuvien suhteen.
Ajatuksena oli mennä Myllypyron kalliolle kuvaamaan auringonnousua. Paikalla olin hyvissä ajoin, mutta sää oli pilvessä. Hienoja kuvia olen tuolta nähnyt ja olisin varmaan itsekkin saanut jos olosuhteet olisi olleet paremmat?

Sitten toinen osa suunnitelmaa, Myllypuronkoski. Aikaisemmin kun olen tuolla käynyt koski on ollut kuiva tai lumen alla. Nyt ei ollut lunta ja vettä riitti. Pieni pakkanen oli tehnyt hienoa jäätaidetta kosken kiviin ja kasveihin.
Aurinko ei ollut vielä noussut kunnolla joten oli liian pimeää. Odotellessa valoa menin kuvaamaan Haukkalammelle ja Mustalammelle.
Taisin ottaa kymmenkunta kuvaa koko aikana, pyöriessäni noiden kahden lammen läheisyydessä?

Tarvoin siis takaisin koskelle, nyt valoa alkoi olemaan tarpeeksi.
Kun näin kosken paremassa valossa tiesin, että nyt on kuvaajasta kiinni jos kuvia ei synny.
Ylös ja alas, puolelta toiselle. Pitkällä putkella, laajakulmalla, macrolla, kaikki konstit mitä repusta löytyi, mutta ei mitään mistä olisin innostunut.
Kuvaaminen vaatii rennon tunteen, kun se menee pakonomaiseksi tiedän, että silloin voi laittaa kameran laukkuun ja nauttia luonnosta.

Termari ja leivät laukusta kiven päälle, sitten istumaan ja kuuntelemaan kosken ääniä.
Parin eväsleivän ja puolenlitran kahvi annoksen päälle, suuntasin vielä kosken yläpäähän.
Kahvi, leipä tai molemmat auttoivat. Kuvaaminen alkoi tuntumaan mukavalta.
Innostuneena etsin uusia kuvakulmia ja samalla pää tyhjeni muista asioista. Tuo pään tyhjeneminen muista asioista on ollut tärkeämpää kuin hyvien kuvien saanti. Varsinkin parina viime vuonna kuvaaminen on ollut tosi terapeuttista.

Kuvailin kosken yläpäätä niin kauan, etten mitään uutta siitä löytänyt. Rämmin kosken keskeltä takaisin Haukkalammelle. Sinä aikana pilvet olivat hävinneet ja aurinko paistoi matalaa valoa lammelle. Kuvasin muutaman kymmenen kuvaa lammelta ja kotona näytti, että nämä olivat ne onnistuneimmat kuvat.

Saldona rentoutunut pääkoppa ja muutama kiva kuva :)


 
 
 

 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti