perjantai 20. huhtikuuta 2012

Sade päivän mietteitä.Mika


Valokuvaukseen tarvitaan kykyä nähdä asioita etsimen läpi. Tarvitaan silmää sommitteluun ja täytyy myös ymmärtää teknisestä puolestakin jotain. Ainakin se edesauttaa saamaan sellaisia kuvia kuin haluaa. Tarkoitan nyt järjestelmäkameralla kuvaamista. Pokkarila teknisellä osaamisella ei oikeastaan ole merkitystä.

Vaikka nämä asiat olisivat hallussa, niin monesti pitää olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa.
Kun tuo oikea hetki sitten on kohdalla, ja kamerassakin vielä oikea putki, niin ainakin mut valtaa uskomaton fiilis. En tiedä ymmärtääkö tätä muut, mutta uskoisin, että urheilusuoritus voi antaa parhaimmillaan samanlaisen fiiliksen? Kun nuorempana hyppelin lentokoneesta ensimmäisiä kertoja, juuri koneen ovelta hypätessä mulle tuli vastaava tunne kuin nyt kuvatessa. 
Tätä tietysti käy harvoin, liian harvoin. Tuo tunne on todella koukuttava. Se pienen pieni hetki kun tietää, että nyt on kaikki kohdallaan!

Nyt kun kasvikuvaukset pääsivät alkuun, odottelen milloin tuo hetki tulisi. Kunhan päivät lämpenevät ja sinivuokot metsässä aukeavat kunnolla, niin eiköhän...?

Esimerkki miten pienestä kuvassa on kiinni se onnistuminen.

Neljä kuvaa samasta paikasta, samasta kukasta. Vähän eri kulmasta, vähän eri aikaan.Oma suosikki on kakkonen tai kolmonen.
Kuvista kaksi oli muuten edellisessä postauksessa.

4 kommenttia:

 1. Kevät keikkuen tulevi. Omilla kotonurkilla saattaa vielä saappaanvarsi hörpätä rakeista lunta -sulais jo pois!
  Tollanen koukkuun jääminen lienee vaaratonta (suhteellisesti)verrattuna pahiskoukkuihin. Olen kokenut joskus tuon onnenhäivähdyksen. Kukintaa odotellessa.
  Merja

  VastaaPoista
 2. En muista että olisin näin paljon odottanut lumien sulamista? Täällä päin sitä ei paljon enää ole, vielä kun se aurinko näyttäytyisi :)

  VastaaPoista
 3. Tuttu tunne. Sinivuokkoja kävin minäkin kuvaamassa viikonloppuna. Tai oikeastaan sattumalta bongasin ulkoillessa. Lopputalven aurinkoisina päivinä otin myös lapsista paljon upeita kuvia, joista olen erittäin ylpeä. Vielä se kaikkien aikojen kuva on ottamatta mutta kesää odottellessa...

  Äiti77

  VastaaPoista
 4. Se kaikkien aikojen kuva on kai aina ottamatta? ;) Talven loiva valo on mukavaa myös lasten kuvaamiseen. Itsekkin tuli otettua joitain kivoja kuvia lapsista, juuri tuolla loivalla valolla.

  VastaaPoista